Koran Luisteren en Lezen [Alle 114 Soera’s]

Moslims over de hele wereld reciteren elke dag de Koran. De koran is een heilige tekst van islamitisch geloof die aan de profeet Mohammed is geopenbaard. Moslims geloven in de Koran als de laatste openbaring van God en beschouwen het als de fundamentele bron van de islamitische wet. De koran is verdeeld in 114 hoofdstukken, of soera’s, en wordt meestal in zijn geheel gelezen tijdens het vrijdaggebed.

Luister naar alle soera’s van de Koran in verschillende talen, en door verschillende Koran Reciteurs:

Koran Luisteren en Lezen

Je kunt op bovenstaand scherm de Koran luisteren en meelezen. Je kunt de voor het lezen ook diverse vertalingen van de Koran kiezen. Zo lees je de Koran mee in Nederlands, Engels, Arabisch of 65+ andere talen. Standaard staat de Koran luisteren op Arabisch. Om de Koran Reciteur te veranderen klik je in de linkerbalk op een andere Surah.

Luister de Koran in Nederlands of Engels

Hieronder kun je de Koran luisteren in het Engels en enkele andere talen:

Koran luisteren voor het slapen (Arabisch)

Luisteren naar de Koran voor het slapengaan kan iemands slaapkwaliteit helpen verbeteren. Het islamitische heilige boek bevat wijsheid en begeleiding die heilzaam kan zijn voor zowel lichaam als geest. Bovendien kan het luisteren naar de koran voor het slapengaan een vredige slaap bevorderen, wat kan helpen de angst- en stressniveaus te verminderen.

Belang van luisteren naar de Koran

Luisteren naar de koran kan veel voordelen hebben voor zowel moslims als niet-moslims. Het kan helpen om ons begrip van de islam en zijn leerstellingen te verbeteren, evenals onze kennis van de Arabische taal. Door regelmatig naar de Koran te luisteren, kunnen we ook een hechtere relatie met Allah ontwikkelen en ons geloof en onze spirituele reis vergroten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top