Voeding

In de islam kennen we voedingsregels. Deze voedselvoorschriften bepalen wat een moslim(a) wel en niet moet eten.

Voedingsregels Islam

Tot de verboden zaken behoren vlees en vleesprodukten die afkomstig zijn van niet-ritueel geslachte dieren of van diren zoals varkens en andere onreine of niet voor consumptie toegestane dieren. In het geval van het vlees is het meestal duidelijk. In nederland is de markt niet op de moslims uitgerust en zitten in veel produkten van de supermarkt dierlijke bestandsdelen en dit is niet altijd duidelijk op te maken uit de informatie op de verpakking. Hieronder staat een lijst van de E-nummers die niet toegestaan zijn voor consumptie.

Verboden E-nummers

E-nummers die niet zijn toegestaan, omdat ze van dierlijke oorsprong (kunnen) zijn:

  • Gelatine (wordt uit beenderen van varkens of niet islamitisch geslachte dieren gemaakt).
  • Dierlijk stremsel (wordt gebruikt om kaas te maken).
  • E-120 (Cochoneal; insect Dactilopius Coccus).
  • E-160a (Alfa-caroteen, beta-caroteen, gamma-aroteen).
  • E 422 (Glycerol).
  • E-470, E-471, E-472, E-473, E-475, E-477, E-481, E-482, E-483 (Emulgatoren/Stabilisatoren).
  • E-542 (Beendermeelfosfaat)
  • E-570, E-571, E-572, E-573 (Anti klontermiddelen).
  • E-630, E-631, E-632, E-633 (Smaakversterkers uit vlees)
  • E-120 (Cochoneal; insect Dactilopius Coccus).
  • E-160a (Alfa-caroteen, beta-caroteen, gamma-caroteen).
  • E-920 (Cysteine; varkenshaar in broodverbeteraar).

Het lijkt erop dat we niet kunnen vinden waar je naar zoekt. Wellicht dat een zoekopdracht kan helpen.

Scroll naar top